Rozrząd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borja
    Classic
    • 2012
    • 8

Rozrząd

Zamieszczone przez Zorr
    Zamieszczone przez piramida
    Nic tylko wysiąść i w pysk strzelić :szeroki_usmiech
    tylko kogo kierowniczkę czy pasażera? :szeroki_usmiech
    Tego kto pierwszy wysiądzie, a później przejść na drugą stronę auta

pirmida jeszcze pewnie skwitowali, że patrz jaki cwaniak i pirat drogowy tjuningowanym samochodem jedzie :diabelski_usmiech
  • DariuszŻ
    Classic
    • 2011
    • 10

Rozrząd

Witam mam pytanko odnośnie wymiany rozrządu ? Poprzedni właściciel wymienił przy przebiegu 111678 pompę wody,pasek rozrządu płyn chłodzący a poprzednio przy 90 tyś rolki oraz napinacze.Teraz moje pytanie kiedy ja muszę wymienić rozrząd tzn. przy jakim przebiegu? Dziękuję za odpowiedż
    Auto ma teraz 147000 a kupiłem od kolegi który też należał do OCP
    Nie wiem czy dobrze myslę ale rozrząd powinienem chyba zrobić przy 170000 tys.?????
    Proszę o pomoc czy dobrze kalkuluję ?

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

60000 km zrobisz.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• kiki
        Rider
        • 2010
        • 359

o ile przebieg jest prawdziwy- trzeba to zaznaczyć niestety :?

Komentarz

• tomus7
          RS
          • 2010
          • 1896
          • Peugeot

DariuszŻ, Najpewniejszym rozwiązaniem jest po zakupie używanego auta wymiama wszystkiego kompletny rozrząd = pompa+napinacze i pozostałe paski olej + filtry i spokój na 70 - 80 tysięcy
          ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
          http://www.bunkry.pl/pl/index.html
          a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
          http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
          Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• BORA
            Ambiente
            • 2009
            • 118
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez tomus7
            DariuszŻ, Najpewniejszym rozwiązaniem jest po zakupie używanego auta wymiama wszystkiego kompletny rozrząd = pompa+napinacze i pozostałe paski olej + filtry i spokój na 70 - 80 tysięcy
            Święta prawda, zawsze należy to zrobić po kupnie samochodu o ile nie ma się 100% pewności co do osoby sprzedającej a nie łudzić się że wszystko będzie ok - niektórzy mówiąc "rozrząd był robiony 10kkm temu" mają na myśli wymianę paska rozrządu i tyle.. Rozrząd, olej, filtry to podstawa po kupnie samochodu a potem można jeździć bez obaw o najważniejsze..
            BORA aka xbora
            Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
            ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez BORA
              Zamieszczone przez tomus7
              Święta prawda, zawsze należy to zrobić po kupnie samochodu o ile nie ma się 100% pewności co do osoby sprzedającej a nie łudzić się że wszystko będzie ok - niektórzy mówiąc "rozrząd był robiony 10kkm temu" mają na myśli wymianę paska rozrządu i tyle.. Rozrząd, olej, filtry to podstawa po kupnie samochodu a potem można jeździć bez obaw o najważniejsze..
              Ja po kupnie mojego szkodnika wymieniłem rozrząd kpl. pompa wody, olej, płyn chłodzący, filtr kabinowy, remoncik zawieszenia. Całość z robotą niewiele ponad 2000 zł. ale cóż pewność kosztuje.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piotras74
                Rider
                • 2008
                • 738

DariuszŻ, śmigaj do 170 kkm i się nie przejmuj, wiem co mówię :wink:

Zamieszczone przez kiki
                o ile przebieg jest prawdziwy
                jest prawdziwy

Komentarz

Pracuję...