Witam mam pytanko odnośnie wymiany rozrządu ? Poprzedni właściciel wymienił przy przebiegu 111678 pompę wody,pasek rozrządu płyn chłodzący a poprzednio przy 90 tyś rolki oraz napinacze.Teraz moje pytanie kiedy ja muszę wymienić rozrząd tzn. przy jakim przebiegu? Dziękuję za odpowiedż
Auto ma teraz 147000 a kupiłem od kolegi który też należał do OCP
Nie wiem czy dobrze myslę ale rozrząd powinienem chyba zrobić przy 170000 tys.?????
Proszę o pomoc czy dobrze kalkuluję ?
DariuszŻ, Najpewniejszym rozwiązaniem jest po zakupie używanego auta wymiama wszystkiego kompletny rozrząd = pompa+napinacze i pozostałe paski olej + filtry i spokój na 70 - 80 tysięcy
DariuszŻ, Najpewniejszym rozwiązaniem jest po zakupie używanego auta wymiama wszystkiego kompletny rozrząd = pompa+napinacze i pozostałe paski olej + filtry i spokój na 70 - 80 tysięcy
Święta prawda, zawsze należy to zrobić po kupnie samochodu o ile nie ma się 100% pewności co do osoby sprzedającej a nie łudzić się że wszystko będzie ok - niektórzy mówiąc "rozrząd był robiony 10kkm temu" mają na myśli wymianę paska rozrządu i tyle.. Rozrząd, olej, filtry to podstawa po kupnie samochodu a potem można jeździć bez obaw o najważniejsze..
Święta prawda, zawsze należy to zrobić po kupnie samochodu o ile nie ma się 100% pewności co do osoby sprzedającej a nie łudzić się że wszystko będzie ok - niektórzy mówiąc "rozrząd był robiony 10kkm temu" mają na myśli wymianę paska rozrządu i tyle.. Rozrząd, olej, filtry to podstawa po kupnie samochodu a potem można jeździć bez obaw o najważniejsze..
Ja po kupnie mojego szkodnika wymieniłem rozrząd kpl. pompa wody, olej, płyn chłodzący, filtr kabinowy, remoncik zawieszenia. Całość z robotą niewiele ponad 2000 zł. ale cóż pewność kosztuje.
Komentarz